• De Vereniging

   

  Hockey Club Maasmechelen is een aangename familiale hockeyclub, dewelke aandacht heeft voor het zowel recreatieve als competitieve hockey. Het betreft als het ware een ‘vereniging’ zonder winstoogmerk, een organisatievorm die het personen mogelijk maakt zich aan elkaar te sluiten om samen te werken volgens bepaalde regels en een bepaald, in dit geval sportief, doel te bereiken.

  De hockeyclub werd opgericht in 2014 en is doorheen de jaren uitgegroeid tot een sportclub van meer dan 200 leden. Maar ook op sportief vlak kende HCMM een stevige groei met enkele jeugdteams die aantreden in de VHL1 klasse.

  Sinds 2019 beschikt Hockey Club Maasmechelen over een echt hockeyplein, een zogenaamd waterveld (het allereerste waterveld in Belgisch Limburg!)  Hier wordt er door de week getraind en in het weekeinde spelen de verschillende teams er hun (interprovinciale) competitiewedstrijden.

  Het mooi ingerichte clubhuis mogen we toch als een gezellige en aangename ruimte beschouwen. Met een gezellige kantine waar het aangenaam vertoeven is bij een drankje. Maar ook met voldoende kleedkamers, douches en opslagruimtes.  HCMM is dus volledig klaar om nog verder te groeien.

  Hockey Club Maasmechelen heeft verschillende teams competitie. Naast dit competitieve en sportieve gaat het in onze club ook om plezier en het verenigingsgevoel, dewelke we proberen te veruitwendigen door onze jaarlijkse evenementen, zoals de komst van de Sint, een Nieuwjaarsdrink en een familie hockey toernooi.

  Dit alles wordt natuurlijk gedragen door onze clubleden en tal van vrijwilligers.

 • Wat betekent het om te hockeyen bij HCMM?

  Inzet

  Een hockeyer bij HCMM is iemand die inzet toont op zowel de trainingen als de wedstrijden. Hij/zij zal zich inzetten voor de wedstrijd om er voor te zorgen dat het team kan winnen en gaat daarmee geen enkele uitdaging uit de weg. Een hockeyer bij HCMM zal op de trainingen aandachtig luisteren en met vol overgave met een oefening aan de slag gaan met de wil om zichzelf als speler/speelster te verbeteren. Hiermee wil zij een voorbeeld zijn voor de jongere spelers/speelsters.

  Wil om te winnen

  Een hockeyer bij HCMM is iemand die speelt om te winnen. Hij/zij geeft niet op tot in de laatste minuten van de wedstrijd, ook wanneer je achterstaat. Hij/zij wilt zich zo goed mogelijk voorbereiden op een wedstrijd door aanwezig te zijn op trainingen en zich op tijd te verzamelen voor een wedstrijd zodat gezamenlijk de warming-up gedaan kan worden en de tactiek besproken kan worden met de coach.

  Team-player

  Een speler bij HCMM probeert niet alleen samen met zijn/haar team te winnen maar kan ook samen verliezen. Hij/zij vertrouwt op de kunde van zijn/haar medespelers en heeft altijd respect voor zijn/haar eigen teamleden. Door samenspel, het ondersteunen van elkaar en inzet wordt een optimale teamprestatie geleverd.

  Fair-Play

  We tonen respect voor teamleden, tegenstanders, coaches, scheidsrechters en trainers. Na afloop van de wedstrijd wordt aan de tegenstanders een handje gegeven. Daarnaast worden de scheidsrechters ook bedankt voor hun werk. In geval van onvrede over een beslissing van de scheidsrechter mag alleen de captain of coach hierover reclameren.

 • Missie en Visie

  Missie

  Bij HCMM werken we vanuit een opleidingsgedachte. Dit betekent dat onze jeugd centraal staat en we streven naar een maximale ontwikkeling van alle hockeyvaardigheden, mentaliteit, speelplezier en spelniveau. De individuele ontwikkeling gaat voor het teambelang. Deze individuele ontwikkeling bestaat het hockey-technisch aspect en het persoonlijke aspect. Dit laatste heeft betrekking op het respect dat we hebben voor elkaar en de keuzes die we maken. We spreken elkaar aan wanneer er asociaal gedrag wordt vertoond. Wangedrag en/of ongemotiveerd gedrag wordt niet geaccepteerd.

  Op mentaal niveau leren we (vooral) onze jeugd elkaar te helpen zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Als iedereen het beste uit zichzelf haalt, komt dat automatisch ook de teamprestatie en dus het hockeyresultaat en het plezier ten goede. We willen graag kampioen worden maar vinden het belangrijker dat elke speler een persoonlijke groei doormaakt, dit betekent niet dat we toch niet graag iedere wedstrijd willen winnen! Niet vergeten dat hockey heel erg leuk moet zijn! Iedereen moet zich bij ons maximaal kunnen ontwikkelen en maximaal plezier hebben en houden!

  Visie

  De visie van HCMM is dat de persoonlijke groei van spelers voorop staat. Onder persoonlijke groei verstaan we plezier hebben in hockey, plezier hebben met elkaar en individueel beter worden in hockey. Wij stellen individuele ontwikkeling voorop. Hiermee willen we het maximale talent uit ieder individu halen. Deze individuele ontwikkeling zal leiden tot betere prestaties van het gehele team.

  Het doel ten aanzien van de jeugd van HCMM:

  1. Zoveel mogelijk speelplezier ontwikkelen (individueel én samen als team).

  2. Zo hoog mogelijk spelniveau ontwikkelen (individueel én samen als team).

 • Wie is wie

  Het bestuur van Hockey Club Maasmechelen vzw bestaat uit verschillende bestuursleden maar ook over veel personen die een handje helpen.

  Het bestuur bestaat uit: 

  Voorzitter Ingrid Gutshoven PR & Sponsoring voorzitter@hcmm.be
  Penningmeester Patrick Coumans Financiën & Bar Penningmeester@hcmm.be
  Secretaris Valerie Voncken Communicatie secretaris@hcmm.be
  Sport coördinator Jeff Vaessen Sporttechnisch beleid sport@hcmm.be
  Facilitaire zaken Bart Plessers Media & Kleding facilitairezaken@hcmm.be

   

  Bijgestaan door: 

  Sportief Jurgen Goyen
  Arbitrage Vacant
  Events Vacant
  Infrastuctuur Vacant

   

  Teams:

  Coach: begeleidt het team op het veld, geeft aanwijzingen, motiveert en stimuleert de spelers op een positieve manier

  Teamanager:  invullen wedstrijdformulier (de ouders hebben in de app al aangegeven of ze aan- of afwezig zijn), organiseert het bar- en rijschema, is de tussenpersoon tussen de club en het team.

  Ouders: in de app aangeven of je kind aanwezig is, zorgen dat je kind op tijd is voor training en wedstrijd, afwezigheid tijdig doorgeven aan de manager, bardienst/vervoer bij verplaatsing

  Vrijwilligers:

  Het hele jaar door zetten vele mensen zich in om het hockeyspel mogelijk te maken voor heel veel leden. Teamindeling, wedstrijdorganisatie, trainingen, coachen, fluiten, koopdagen voor hockeymateriaal regelen, evalueren van spelers, publiceren van berichten, het onderhouden van de pleinen en gebouwen, verzorgen van de ICT, maken van contracten, organiseren van evenementen en het regelen van vele andere zaken worden georganiseerd door onze vrijwillige bestuursleden.
  Zonder de inzet van hun tijd en capaciteiten zou onze club simpelweg niet kunnen bestaan!
  Het motto is namelijk “VEEL HANDEN MAKEN …………………”


  Momenteel zijn we nog op zoek naar een verantwoordelijke Arbitrage, een verantwoordelijke Evenementen en een verantwoordelijke Infrastructuur.


  Heb je interesse om mee te werken in een van bovenstaande functies danwel op een andere manier je willen inzetten als vrijwilliger, neem dan contact met ons op!