• Trainingsinfo

  Het meest recente trainingsschema is hieronder terug te vinden. Hockey is een ploegsport, dus samen trainen met je ploeg is belangrijk. Wij gaan er dan ook steeds vanuit dat iedereen aanwezig is. Al zijn er natuurlijk momenten dat dat niet kan ( ziekte, blessure, familiale redenen,…). Laat bij afwezigheid altijd iets weten in de whatsapp groep ruim voor aanvang van de training. Zo kan de trainer het aantal kan inschatten als voorbereiding van de trainingsoefeningen.

  Hockey is een buitensport en dus moeten we rekening houden met het weer. Ook hier gaan we er vanuit dat de trainingen altijd doorgaan, zorg dus voor aangepaste kledij. Is het te warm, te koud, te nat of te besneeuwd, dan zal een eventuele afgelasting ook ruim op voorhand via de WhatsApp groep gecommuniceerd worden.

  Omwille van de leeftijd of wisselende weersomstandigheden, kan het zijn dat sommige trainingen afgelast worden, terwijl andere op dezelfde dag wel doorgaan.

  Regen is in principe geen reden om de training af te gelasten. Tijdens de wedstrijden kan het immers ook regenen. Vaak is de regenval plaatselijk dus vaak gaat de training gewoon door. Soms zitten we er ook wel eens naast, bij hevige regenval gaan we schuilen in de dugout of in de kantine. Jullie kunnen de kinderen altijd nog op het gewone einduur oppikken.

 • Trainingsschema vanaf 29 augustus 2022

 • Wedstrijdinfo

  Moeten er wedstrijden gespeeld worden
  HCMM is een club die hockey in competitieverband aanbiedt. Op termijn wordt verwacht dat iedereen hieraan deelneemt als men er klaar voor is.

  Vanaf wanneer deelnemen aan wedstrijden?
  Het is de bedoeling om nieuwe spelers zo snel mogelijk te integreren en ervaring te laten opdoen. Na een korte inloopperiode (van max. 2 maanden) kan iedereen deelnemen aan wedstrijden. Eventueel kan de trainer hiervan afwijken (vooral bij oudere ploegen)

  Je aan- en of afwezigheid voor wedstrijden vul je in via de hockeyapp en de WhatsApp groep.

  Wanneer zijn de wedstrijden?
  Op zaterdag vinden de competitiewedstrijden voor de jeugd plaats. Meestal de ene week thuis en de andere week op verplaatsing. Het programma is te vinden op de site en in de HockeyBelgium app. Voor het vervoer van uitwedstrijden wordt altijd een beroep op de ouders gedaan. Zorg er onderling altijd voor dat het vervoer op tijd geregeld is. Iedereen moet wel eens rijden.
  Ouders blijven altijd verantwoordelijk voor het vervoer naar een uitwedstrijd.

  Bar werking
  Op wedstrijddagen is onze kantine en bar geopend. Om de bar te doen, doen we beroep op 2 ouders van het team dat op dat moment speelt. De coach/team manager maakt hiervoor een beurtrol op. De nodige uitleg over de werking wordt op het moment zelf gegeven.

 • Hoe verloopt een wedstrijddag?

  • Thuiswedstrijd: de spelers verzamelen 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd op de club zodat ze samen kunnen opwarmen, kunnen inspelen en de coach de tijd heeft om het spel te overlopen. Van elke ouder wordt verwacht dat men, op beurtrol, een bardienst doet (30 min voor tot 30 min na de wedstrijd), dit wordt georganiseerd door de manager.

  • Wedstrijd op verplaatsing: de manager heeft in overleg me de ouders afgesproken wie er zal rijden (iedereen mag altijd mee om te supporteren), de ouders verzamelen op de carpool bij de Megro op het afgesproken tijdstip. Ouders blijven altijd verantwoordelijk voor het vervoer naar een uitwedstrijd! Bij aankomst wordt er begonnen aan de opwarming.

  • De speler heeft clubtenue aan, hockeyschoenen aan, stick bij zich, scheenbeschermers aan en bitje bij zich welke hij/zij tijdens de wedstrijd zal moeten dragen. Daarnaast een drinkbus voor tijdens de pauze en na de wedstrijd, een trui voor als het koud is, een regenjas voor als het regent. De wedstrijden worden altijd gespeeld in het tenue, ook met regen en kou (een thermisch hemdje of broek mag eronder gedragen worden).

  • Lange haren in een staart of een vlecht zodat kinderen tijdens de wedstrijd niet gehinderd worden door hun haren.

  • Supporteren mag maar alleen op een positieve manier

  • Pauze: de spelers kunnen iets eten en drinken en de coach bespreekt hoe de wedstrijd verder zal verlopen, hij/zij geeft aanwijzingen en motiveert de spelers voor de 2de helft. De kinderen blijven bij hun team zodat de coach hun volledige aandacht heeft.

  • Iedereen wint graag doch niet het resultaat maar wel de spelkwaliteit, de spelvreugde, de wedstrijdmentaliteit, en “de wil om te winnen” moeten primeren.

  • Bedenk dat kinderen sporten voor hun plezier en niet het uwe.

  • Respecteer beslissingen van trainer/coach en scheidsrechter, zij doen dit vrijwillig.

 • Programma

  Geen informatie