• hockey2school hockeyclub maasmechelen

  Hockey2School is een project van de Vlaamse Hockey Liga vzw waarmee de hockeysport op een zeer laagdrempelige manier gepromoot wordt via scholen en gemeenten. Een praktisch uitgewerkte syllabus geeft leerkrachten LO en sportpromotors de mogelijkheid om de basistechnieken van de hockeysport aan te leren aan kinderen op een kindvriendelijke en speelse manier. Aangepaste hockeysticks en ballen zorgen daarnaast voor een veilige leeromgeving.

  De syllabus is zo opgebouwd dat de hockeylessen in iedere schoolomgeving/sporthal gegeven kunnen worden. Daarnaast zijn engagement, fair play, fun en spe(e)lplezier de basiswaarden van de hockeysport. Door zijn enorme technische diversiteit en snelheid verdient deze sport zeker en vast een plaats tijdens de lessen lichamelijke opvoeding, en dit zowel in het lager als in het secundair onderwijs. Ook is dit project uitermate geschikt als gemeentelijke sportactiviteit. Natuurlijk zijn we ervan overtuigd dat veldhockey een enorm boeiende sport is die perfect geïnitieerd kan worden binnen een schoolomgeving.

  Wilt u een digitale versie van de brochure bekomen. Download deze door te klikken op onderstaande knop.

  Hockey2School brochure

 • Materialen

  Voor dit project werd een aangepast materiaalpakket ontwikkeld bestaande uit 24 sticks, 24 ballen, markers, tas en een uitgeprinte brochure.

  Uiteraard beschikt Hockey Club Maasmechelen over zo'n tas. Wij lenen deze tas maar al te graag uit om Hockey naar School te brengen. 

  Info voor scholen en gemeenten

  Heeft u interesse om met Hockey2School aan de slag te gaan?

  Contacteer Jeff of Valerie via info@hcmm.be en dan bekijken we samen welke de mogelijkheden zijn.

 • Hockey2school pakket hockeyclub maasmechelen