• FAQ - veel gestelde vragen

  Bij een nieuwe sport of nieuwe club zijn er vragen die we vaak zien terug komen. Wat is nodig voor hockey, waar hockey spullen kopen, hoe inschrijven, wat met trainingen en wedstrijden, enz….

  Heb je nog een andere vraag? Aarzel dan niet om ons te contacteren via onze contact pagina:KLIK

 • Wat is nodig voor hockey

  Hockeystick
  het belangrijkste voor hockey is natuurlijk de hockeystick. Als je de eerste keren komt proberen heb je nog geen eigen stick nodig. De club heeft verschillende maten sticks die gebruikt kunnen worden. Nadien is het wel leuker als je je eigen stick hebt. Belangrijkste hierin is de maat van de stick. Voor kinderen komt deze tot ongeveer aan de navel, voor volwassenen tot aan de heup. Vraag zeker advies aan de trainers en de winkel want sticks zijn er in vele kleuren, gewichten, samenstellingen en prijsklassen.

  Hockeybal
  Hockey kan niet gespeeld worden zonder hockeybal. De club heeft voldoende ballen voor de trainingen en wedstrijden. Een eigen bal is dus niet nodig. Al kan een eigen bal wel leuk zijn om thuis in de tuin te oefenen.

  Bitje
  Ter bescherming van je tanden is het dragen van een bitje of mondstuk verplicht tijdens een wedstrijd. Zonder mondstuk mag je van de scheidsrechter niet aan wedstrijden deelnemen. Maar ook tijdens de partijtjes op training is dit ten zeerste aan bevolen! Een ongelukje met een bal of stick is zeldzaam maar het kan wel voorvallen. Bitjes zijn ook te koop aan de toog in de kantine.

  Scheenbeschermers
  Ook deze zijn verplicht bij wedstrijden. Maar ook tijdens de trainingen is het best deze altijd aan te doen. Een hockeystick en hockeybal zijn hard, beschermde scheenbenen zijn dan wel prettig.

  Hockeyschoenen
  Je kan/mag in het begin gewone sportschoenen dragen. Toch is het aangewezen om later hockeyschoenen aan te schaffen. Hockeyschoenen zorgen ervoor dat je niet wegglijdt en beschermen je voeten beter tegen hockey ballen dan gewone sportschoenen. Je kan niet meespelen met voetbalschoenen, spikes, open schoenen, laarzen, all-stars,...

  Trainingsoutfit
  Voor de training volstaat een gewone sportieve outfit. Hockey is een buitensport dus hou het weerbericht in de gaten. Bij koude temperaturen is een thermisch hemdje, lange broek en hoodie warmer dan een T-shirt en bij regenweer houdt een goede regenjas je droog.

  Wedstrijdoutfit
  Als je wedstrijden speelt is een wedstrijdoutfit noodzakelijk. Deze bestaat uit een shirt, blauw broekje of rokje en witte kousen. Het wedstrijdshirt met rugnummer en je naam en krijg je cadeau van de club. Omwille van bedrukking en levertijden krijg je waarschijnlijk eerst een “leenshirt” zonder naam. De kousen en broekje of rokje dienen zelf aangekocht te worden, dit kan eenvoudig in onze REECE webshop.

 • Wedstrijdshirts

  Wedstrijdshirts hockey club maasmechelen
 • Wedstrijd broek & rok

  Wedstrijd broek rok hockey club maasmechelen
 • Wedstrijd sokken

  wedstrijdsokken hockey club maasmechelen
 • Hockey Club Maasmechelen werkt al zeer lang samen met sportspeciaalzaak Clijsters Sport uit Oudsbergen en het merk Reece Australia. Via onze webshop kunnen alle Reece materialen online besteld en thuis geleverd worden. Neem daar dus zeker een kijkje als je iets nodig hebt.

  Klik op de knop hieronder om naar de webshop te gaan:

  Webshop

 • Wil je lid worden van Hockey Club Maasmechelen?
  Klik op de knop hieronder naar de nodige info en het inschrijfformulier.
  Vul het online inschrijvingsformulier in en schrijf het correcte bedrag over op rekening nummer van Hockey Club Maasmechelen (HCMM) en vanaf dat moment ben je verzekerd en kan je meespelen met je team. Je krijgt per mail een betalingsbevestiging toegestuurd.

  Lid worden

 • Hoe uitschrijven?

  We vinden het natuurlijk jammer als je je wil uitschrijven en je bent altijd welkom om je later opnieuw aan te sluiten.
  Stuur een mailtje naar penningmeester@hcmm.be met de vraag je uit te schrijven. Ben je voor 30 juni niet uitgeschreven, dan gaan we er van uit dat je lid blijft. Ben je niet tijdig uitgeschreven voor het volgende seizoen dan worden bonds- en administratiekosten in rekening gebracht.

  De opzegging wordt per mail bevestigd en is pas daarmee definitief. Heeft u geen bevestiging ontvangen, neem dan contact op met het secretariaat op secretaris@hcmm.be .

  Bij uitschrijving tijdens het seizoen of wegens schorsing zal er nooit een terugbetaling zijn van het lidgeld.

 • Communicatie

  WhatsApp
  Ieder team heeft zijn eigen WhatsApp groep. Hierin communiceert de coach en/of team manager alle mededelingen van de club, trainingsinformatie, wedstrijdinfo,… In deze groepen geven de leden ook hun aan- en afwezigheden voor een training of wedstrijd door. Spreek dus zeker iemand van het team aan om je aan de groep toe te voegen. Heb je geen WhatsApp, laat dit dan ook aan de coach/teammanager weten zodat je via een andere manier op de hoogte blijft.

  HockeyBelgium app
  Het wedstrijdprogramma, uitslagen en rangschikking worden allemaal bijgehouden in de App van de Belgische Hockey bond. Meer uitleg hierover op deze aparte pagina:KLIK

  Social Media
  Foto’s, filmpjes, events en andere info worden vaak gedeeld op de Facebook en Instagram pagina’s van de club. Vind ons dus leuk op Facebook, volg ons op Instagram en geef onze berichten zeker en vast een like.

 • Trainingsinfo

  Het meest recente trainingsschema is terug te vinden onder het menu Sportief/trainingen. Hockey is een ploegsport, dus samen trainen met je ploeg is belangrijk. Wij gaan er dan ook steeds vanuit dat iedereen aanwezig is. Al zijn er natuurlijk momenten dat dat niet kan ( ziekte, blessure, familiale redenen,…). Laat bij afwezigheid altijd iets weten in de whatsapp groep ruim voor aanvang van de training. Zo kan de trainer het aantal kan inschatten als voorbereiding van de trainingsoefeningen.

  Hockey is een buitensport en dus moeten we rekening houden met het weer. Ook hier gaan we er vanuit dat de trainingen altijd doorgaan, zorg dus voor aangepaste kledij. Is het te warm, te koud, te nat of te besneeuwd, dan zal een eventuele afgelasting ook ruim op voorhand via de WhatsApp groep gecommuniceerd worden.

  Omwille van de leeftijd of wisselende weersomstandigheden, kan het zijn dat sommige trainingen afgelast worden, terwijl andere op dezelfde dag wel doorgaan.

  Regen is in principe geen reden om de training af te gelasten. Tijdens de wedstrijden kan het immers ook regenen. Vaak is de regenval plaatselijk dus vaak gaat de training gewoon door. Soms zitten we er ook wel eens naast, bij hevige regenval gaan we schuilen in de dugout of in de kantine. Jullie kunnen de kinderen altijd nog op het gewone einduur oppikken.

 • Wedstrijdinfo

  Moeten er wedstrijden gespeeld worden
  HCMM is een club die hockey in competitieverband aanbiedt. Op termijn wordt verwacht dat iedereen hieraan deelneemt als men er klaar voor is.

  Vanaf wanneer deelnemen aan wedstrijden? 
  Het is de bedoeling om nieuwe spelers zo snel mogelijk te integreren en ervaring te laten opdoen. Na een korte inloopperiode (van max. 2 maanden) kan iedereen deelnemen aan wedstrijden. Eventueel kan de trainer hiervan afwijken (vooral bij oudere ploegen)

  Je aan- en of afwezigheid voor wedstrijden vul je in via de hockeyapp en de WhatsApp groep.

  Wanneer zijn de wedstrijden?
  Op zaterdag vinden de competitiewedstrijden voor de jeugd plaats. Meestal de ene week thuis en de andere week op verplaatsing. Het programma is te vinden op de site en in de HockeyBelgium app. Voor het vervoer van uitwedstrijden wordt altijd een beroep op de ouders gedaan. Zorg er onderling altijd voor dat het vervoer op tijd geregeld is. Iedereen moet wel eens rijden.
  Ouders blijven altijd verantwoordelijk voor het vervoer naar een uitwedstrijd.

  Bar werking
  Op wedstrijddagen is onze kantine en bar geopend. Om de bar te doen, doen we beroep op 2 ouders van het team dat op dat moment speelt. De coach/team manager maakt hiervoor een beurtrol op. De nodige uitleg over de werking wordt op het moment zelf gegeven.