• Wat is een Club API?

  De Club-API of vertrouwens persoon is een laagdrempelig aanspreekpunt waarbij sporters, hun ouders, trainers, bestuurders of andere betrokkenen terechtkunnen met een vraag, vermoeden of klacht over grensoverschrijdend gedrag. 

  Binnen onze club is dat Leen. Wie Leen is en wat ze doet vertelt ze zelf:

 • Hoi, mijn naam is Leen. Ik ben de Aanspreekpersoon Integriteit (Club-API) van Hockey Club Maasmechelen. Als sporter, ouder, trainer, bestuurder of andere vrijwilliger van onze sportclub kan je bij mij als Club-API terecht met een vraag, vermoeden of klacht over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag.  

  Heb je te maken met pesten, (seksueel)  grensoverschrijdend gedrag, agressie, discriminatie, ...? Of merk je tijdens sportactiviteiten dat er zaken gebeuren die niet aanvaardbaar zijn?   

  Je kan me een mailtje sturen op vertrouwenspersoon@hcmm.be of bellen, appen of sms'en op +32477716030. Ik ben regelmatig aanwezig op de club tijdens de training en wedstrijd van mijn dochter Auke of op maandagavond op mijn eigen trim-training. Je kan/mag me dus ook steeds persoonlijk aanspreken. 

  Als Club-API luister ik naar je vraag of verhaal, behandel jouw melding in alle discretie en verleen ik je advies bij de mogelijke vervolgstappen of doorverwijzing.

  Wil je meer over mij weten? Mijn geboortejaar is '82 en ik ben een mama van drie: Auke en een tweeling Emke & Bent.  

  Ik ben afgestudeerd als master in de klinische psychologie en professioneel ben ik tewerkgesteld als preventieadviseur psychosociale aspecten bij een externe dienst voor preventie en bescherming op het werk. Dus ook professioneel ben ik een vertrouwenspersoon. Verder vul ik mijn tijd die rest door zelf te sporten, socializen, lezen, ... . Kortom de dingen die mijn hart doen zingen. Zonder koffie functioneer ik niet zo goed en handtassen zijn mijn guilty pleasure, evenals keihard (vals) meezingen in de auto.  

  Groetjes Leen